sunnuntai 7. elokuuta 2016

Karkkipäivä

Meillä on lapset viime kuukausina alkaneet kysellä karkkipäivän perään, "kun muillakin on". Tai oikeastaan tuo vanhin neiti 7v,  pienemmät on ollut ihan tyytyväisiä meidän satunnaisiin herkkupäiviin, jolloin herkku voi olla niin pulla, jätski kuin karkkikin. Ehdotin sitten josko pitäisimme karkkipäivän aina kuun ensimmäisenä viikonloppuna, tehdään itse karkit. Lapset innostui hurjasti ja tänään oli ensimmäinen toteutus!

Itse jännitin vähän tätä leipomis osuutta pienten apukäsien kanssa. Niin monta liikkuvaa osaa. Tiedättehän mielikuvan, jossa lapset nujakoivat vuorostaan lisätä sokeria samalla kun yksi yskii suuhunsa tökkäämiä vehnäjauhoja pölypilvenä ulos. Lopuksi ihmetellään missä vaiheessa lattialle on särkynyt kananmuna ja miten ihmeessä taikinaa on päätynyt ikkunan ylälaitaan. Oli tosiaan aika kun minusta on tuntunut luksukselta vatkata kerma rauhassa (kodinhoitohuoneessa) kun lapset nukkuivat.

No, härkää sarvista ja kohti haasteita. Suunnistin nettiin etsimään lasten kanssa inspiraatiota ja suklaapossun blogista löytyi tällainen ohje. Itse lähinnä ainesmääriä soveltaen toteutin oman versioni.

Riisimurosuklaa:

200g fazerin sinistä
200g taloussuklaata
5-6dl riisimuroja
ripaus suolaa
1rkl vaniljasokeria
tl kookosöljyä

Lapsilla oli hauskaa, yksi sekoitteli sulaa suklaata, muut lisäilivät muroja. Kaikki osasivat odottaa vuoroaan ja kun suklaamuotteja oli kolme, niin jokainen sai rauhassa täytellä omaansa. Lopuksi jokainen nuolaisi oman lusikkansa ja lähti pesun kautta leikkimään. Itsekin yllätyin miten hauskaa tekeminen oli lasten(kin) kanssa...alkavat olla jo sen ikäisiä ja innolla odotan jo seuraavaa kuukautta!





Lopputulos oli siis onnistunut! Riisimurosuklaasta tuli tosi hyvää, rouskuvaa! Murojen ansiosta niissä on edes hitusen vähemmän suklaata, joten olisiko ne yhtään terveellisempiä...? Ja lasten kanssa yhdessä tekeminen oli tosiaan perheen yhteistä hauskaa. Ja mikäpä maistuisi sen paremmalle kuin omatekoinen... :)

Saara-Aasikin maistoi sulaa suklaata ja pääsi sen ansiosta korvistaan roikkumaan...

                                                       

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tauko blogissa ja kohdun poisto

Ensimmäisenä kerron, että minulla on isoja pyöriä lähtenyt liikkeelle. Olen tehnyt elämäntapamuutosta tähän kotiäitiarkeeni ja lisäksi perus...