sunnuntai 21. elokuuta 2016

Paheeni minullakin

Aina yhtä luotettavan Facebook testin mukaan olen 99% enkeli ja 1% piru, mutta paheeni minullakin.

Ajattelin tässä koneelle istahtaessa, että pakko saada kyllä teekupponen kaveriksi. Tunnustaudunkin teesiepoksi, ja huonona veden juojana saatan juoda päivässä enemmän teetä kuin vettä...Kaapista löytyy useita irtoteitä, koska irtoteen maailmaan astuessa ei ole enää paluuta pussien joukkoon. Ystävät ja sukulaiset tietävät, että minun kanssani harvoin tapaa juomatta teetä ja olenkin todennut teen auttavan niin shokin oireisiin, sydänsuruihin kuin tylsyyteenkin. Se on myös hyvä kaveri vaikkapa tansseihin meikatessa, siivouksen lomassa ja illan pimetessä puhumattakaan aamun tunneista.

Tästä tulikin mieleeni, että kahvin juontia kutsutaan usein paheeksi, mikä jottei sitten teetäkin. Olkoonkin, että teelaleja vaihdellen minulta saattaa löytyä myös kofeiinitonta teetä, joten kofeiini ei ole paheeni. Paheekseni voisin laskea myös sen, että miltei joka teekupillisen pohjalle jää ehkä sentin verran teetä...voihan se olla tapa, mutta luulen, että se juontaa juurensa siitä tuskallisesta olosta kun huomaa teen loppuvan. Onko mitään surullisempaa kuin tyhjä teekuppi...?

Mietinkin kuinka määritellä pahe...onko se jotain joka on vaaraksi minulle, mutta jatkan sitä silti? Eihän tee sinänsä ole vaarallista, vaikka se saattaa näissä määrin aiheuttaakin jonkin asteista nestehukkaa. Vai onko se jotain mistä nautin aivan liikaa suhteessa sen todelliseen olemukseen...silloin se on ehdottomasti paheeni! Vai onko se sitä, jos olen riippuvainen jostain? 
Silloin tee on varmasti ainoa paheeni josta en ole edes pyrkinyt eroon.



Paheet yllyttävät hupailuun joten: 

Oodi teelle:
Kun suljen silmäni, tunnen lämpösi kädessäni.
Tuoksusi huumaa ajatukseni.
Muistan vielä edellisen kohtaamisemme, kun kosketit huuliani. 
Tiedän, että yö erottaa meidät ja vasta kun aamu sarastaa, olet jälleen omani.
Elämänjanoni sammuttaja.
Keisarin morsian.

-Pilvikiekura-

Mutta nyt kun teekupponen on tyhjentynyt...kirjoittaminenkin... ...hidastuu... ... ...



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tauko blogissa ja kohdun poisto

Ensimmäisenä kerron, että minulla on isoja pyöriä lähtenyt liikkeelle. Olen tehnyt elämäntapamuutosta tähän kotiäitiarkeeni ja lisäksi perus...