perjantai 9. helmikuuta 2018

Tupsusta suupielet hymyyn!

Jokainen kissan omistaja varmasti ymmärtää, miksi pipoissa olevat tupsut saattaavat joskus...no...tuhoutua. Näin kävi myös meidän tyttöjen kypärämyssypipojen tupsuille. Eteisen lattialta löytyi vain tyytyväinen kissa ja kasa langanpätkiä. Tytöltä meinasi päästä itku. Nythän pipo näyttää aivan tyhmältä kun ei ole tupsuja, en käytä! Kursitaanpas siis tilanne kasaan ja aletaan väsätä tupsuja, muistan, että kyllä niitä ala-asteella tuli tehtyä...

Leikkasin aluksi muistista pahvikiekon ja otin asianmukaisesti langan ja neulan ja menetin hermot alta aikayksikön kun totesin, että yhden tupsun tekeminen veisi puolipäivää...Ja jalostin minulle opetettua vähän eteenpäin. Tässä siis minun versioni tupsusta:

Näitä tarvitset:
sakset, lankaa, pahvia/kalvoa tms.

Eli leikkaa ensin 2 suunniteltua tupsua vähän suurempaa kiekkoa pahvista, kartongista, kalvosta tai minkä nyt olet tähän valinnutkin. Leikkaa sen sisään n.sormen kokoinen reikä. Huomasin, että tämä reikä kannattaa muotoilla vähän "sydänmäiseksi" ja yritin vähän tuohon kuvaan piirtääkin sitä hahmottamaan. Lopuksi leikkaa sydämen yläloven kohdasta kiekot "auki" kuten kuvassa.


Nyt aseta kiekot päällekkäin ja aloita kipeuttamaan lankaa. Kieputa lankaa niin kauan kunnes koko reikä on täyttynyt.

  

Seuraavaksi ota sakset ja leikkaa tupsu auki kiekkojen välistä kuvan osoittamalla tavalla. Kun koko tupsu on leikattu, pujota naru kiekkojen väliin, kietaise kerran tai kaksi keskustan ympäri ja solmi tiukasti. Ota tarpeeksi pitkä narunpätkä, jotta saat tupsuun jotain millä kiinnittää se. Nyt saat poistaa kiekot tupsusta.



Nyt voit vähän pörröttää, siistiä ja muotoilla saksilla tupsusta haluamasi kokoisen ja muotoisen. Pallo on tietenkin tiheämpi keskemmältä, joten jos pienempi koko ei haittaa, mutta haluaisit tiiviimmän tupsun, koita vähän lyhentää hapsuja.


Ja nyt vain tupsut kiinni! Tyttökin oli taas tyytyväinen pipoonsa eikä tarvitse korvien palella. Ja oikeastaan äitilläkin oli ihan kivaa vähän tuusailla. Tämä on kyllä äitiyden yksi hauskimpia puolia kun koskaan et tiedä mitä seuraavaksi saat värkätä :)


Näitähän voi ripotella minne haluaa! Väriä ja kokoa vaihtamalla mahdollisuudet on rajattomat! Kissan leluksi, reppuun killumaan, pipoon tottakai, kirjanmerkiksi, pupun töpöksi, tossujen koristeeksi, hiippahupun kärkeen, tyynyn kulmaan (jos ihan oikeasti tykkää niin paljon tupsuista...) Lastenkin kanssa askartelu onnistunee :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tauko blogissa ja kohdun poisto

Ensimmäisenä kerron, että minulla on isoja pyöriä lähtenyt liikkeelle. Olen tehnyt elämäntapamuutosta tähän kotiäitiarkeeni ja lisäksi perus...