lauantai 17. helmikuuta 2018

Äitipoweria!


Jokainen kotiäiti varmasti tietää kuinka pitkältä päivä toisinaan tuntuu. Sellaisiin päiviin aikuinen kaveri on kultaa. Ja äitiryhmästä on moneksi. Nyt me Kintauden alueen äidit ollaan lyöty hynttyyt yhteen ja luotu meille oma fb-ryhmä, josta myös uudet alueelle muuttavat löytävät muut äidit helposti. Lisäksi meillä on whats up- ryhmä, jolla saa joskus nopeallakin aikataululla kasaan pienen perhekahvilan.

Uusimpana tempauksena järjestimme talkoot tuon niin surullisen hiljaisen leikkipuiston hyväksi. Meillä on täällä aika korvessakin siis leikkipuisto :) Sieltä löytyy keinut, liukumäki ja sellainen jousikeinu. No hiekkalaatikko tietenkin myös. Harvoin sieltä muuta sitten löytyykään. Yleensä puisto on tyhjä. Varsinkin talvella, koska siellä ei ole talvikunnossapitoa. Jos sinne joskus joku eksyy, niin luultavasti toinen tulee kun itse on lähdössä. Tällä hetkellä kaikki vempeleet on lumen peitossa eikä puistossa ole juuri ollut tekemistä. Äidit siis toimeen ja lapiot kouraan. Järjestimme puisto lumen alta esiin-talkoot :)

Aamulla keittelin teetä termariin, lämmittelin mehua lapsille ja eikun pukemaan! Ulkona olikin kipakka pikku pakkanen. Isommat lapset oli koulussa, joten mukana menossa meidän 4v ja vauva. Isompi tyttö oli jo ulkona kun olin pukemassa vauvalle. Mitä muutakaan pieni keksisi tässä kohdassa, kuin tehdä jättiläismäiset niskakakat...vaatekerta siis vaihtoon, aikatauluun lapsiperheen 15 minuutin lisävartti ja eikun menoksi.

Reippaana tyttönä pakkailin vaunujen alle rautalapion, pulkkaan eväät ja yhden tytön (joka ei vaan voi vastustaa pulkkaan istahtamista kun sellaiseen on mahdollisuus). Neidille vielä käteen lumilapio ja liukuri ja juna on valmis.


Tätä revohkaa rahdatessa kävi kyllä mielessä onko tarpeen vielä tällä viikolla käydä kuntosalilla... Kuuma ehti tulla jo ennen talkoiden alkua. Mahdoin olla aika moinen näky tuolla kulkiessa :D Kyllä tyttö välillä sitten nousi pulkasta, että päästiin perille saakka.


Meitä oli paikalla kolme äitiä ja viisi lasta. Meillä oli oikein kiva päivä leikkipuistossa. Lapset laski mäkeä "jänöjussin mäenlaskun" soidessa taustalla (meillä oli mukana bluetooth kaiutin ;) ) ja aikuiset kaivoivat vempeleet esiin lumen alta. Saatiin kaivettua polkujakin pitkin poikin, että pienempienkin helpompi kulkea. Jutellessa työ sujui reippaasti ja aamupäivä kului ihan siivillä. Ja ihan parasta tietenkin se tauon paikka kun saatiin teetä ja lämmintä mehua.


Nyt uskoisin että tulee puistoonkin lähdettyä kun tietää, että siellä on tekemistäkin. Yhdessä saa paljon aikaan omaksi ja yhteiseksi hyväksi!

Ettei päivä olisi ollut liian täydellinen, niin kotiin lähtiessä unohdin termarin avoasentoon ja kaikki kassissa ollut oli aivan teessä pulkkaa myöten. Kuinkas muutenkaan :DEi kommentteja:

Lähetä kommentti

"Puuroa sen olla pitää"

Puuro lienee vauvoille ihanne aamupala, samoin iltapala, että nukkuu sitten hyvin. No, minä olen keitellyt puuroja viimeiset yhdeksän vuotta...