tiistai 13. helmikuuta 2018

La(i)skiaisen kunniaksi

Huomenna laskiaistiistai on täällä! Tiedättehän, lasketaan mäkeä ja ilakoidaan ulkona. Juodaan lämmintä mehua ja syödään hernekeittoa tai paistetaan makkaraa. Ja tietenkin ne laskiaispullat! Kaikilla on hauskaa ja riemua kun ulkona on kaunis sää ja lapset ryntäilee tohkeissaan mäessä.

Poks!

Tässä kohdassa ajatuskuplani puhkeaa huomioon, että laskiaispullat piti leipoa tänään ja kello on jo seitsemän illalla! Katson ympärilleni ja huomaan istuvani olohuoneen lattialla keskellä langanpätkiä. Erivärisiä tupsuja vilahtelee lasten käsissä ja yksi tarjoaa saksia, jotta voisin auttaa häntä leikkaamaan yhtä tupsua. (Edellisen postauksen jälkeen meillä on ollut täällä lasten tupsutehdas olohuoneessa :D)
Olin ajatellut, että voisi viestittää naapurin äitien kanssa, jos porukalla vietettäisiin laskiaisriehaa. Samassa muistan jättäneeni viestit laittamatta, koska meillähän on aamulla neuvola eikä siis ehditä aamu-ulkoiluun. Tämä ei nyt meinaa mennä ihan niinkuin haaveilin. Viimeiset pullat tuli uunista ulos kyllä ennen yhtätoista ...

Aamulla koululainen lähti lumimuppetti kainalossaan, koulun liikuntatunti on ilmoitettu käytettävän mäenlaskuun. Eskarilainen oli sonnustautunut omatekoisella pupun töpöllä ja kaulassa killui glitteriin upotettu tupsu kaulakoru, hekin ulkoilivat mäenlaskun merkeissä.
Minä ja kaksi pienintä menimme neuvolaan. En muistanut että nyt olikin lääkärineuvola, eihän siinä mitään. Siellä nyt vain meni koko aamupäivä.

Ruokapöydässä kysyn 4 veeltä:  "Eikö olisi kiva lähteä tämän jälkeen laskemaan mäkeä kun on laskiainen! Voidaan mennä kohta yhdessä."
Tämä vastaa: "Ei".
Noo...ei se omena kauas puusta putoa. En tiedä huomasiko neiti tekopirteän innostukseni mäenlaskuun vai onko hän vain yhtälailla harvoin innoissaan lähdössä lumiseen pihaan kuin äitinsäkin. Hetken näin sieluni silmin, että menemme silti laskemaan mäkeä, koska nyt on laskiainen! Olisihan tuo varmaan innostunut jos olisin oikein asiakseni ottanut, mutta ketä se olisi palvellut? Äitiä laiskotti ja tytöt tekee mieluummin tupsuja. Ehkä ensi vuonna sitten :)

Seuraava kysymys ruokapöydässä oli "kuka haluaa laskiaispullaa?" Tähän innostus ja vastauskin oli aivan eri :D

HYVÄÄ LASKIAISTA!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"Puuroa sen olla pitää"

Puuro lienee vauvoille ihanne aamupala, samoin iltapala, että nukkuu sitten hyvin. No, minä olen keitellyt puuroja viimeiset yhdeksän vuotta...