sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

Uusi blogi ja Matkailun maku

Seuraa blogiani Bloglovinin avulla


Tervehdys vaan, nyt se alkaa, uusi blogi parkaisee tänään ensimmäisen hengenvetonsa ilmoille. Nyt kun olen itsekin matkalla uusiin blogimaailmoihin, niin otetaanpa aiheeksi matkailua.

Viimeiset seitsemän vuotta olen ollut yleensä kotona, aina. Viime aikoina olen kuitenkin huomannut yhä useammin löytäväni itseni ympäri Suomea. Tätä tekstiä kirjoittaessa istun junassa, näköjään Jämsässä. On tullut lähdettyä musikaaliin Helsinkiin, koulutukseen Tampereelle, toiseen koulutukseen Nivalaan jne. Ja viimeisimpänä huippuna löysin itseni viime viikolla Espanjasta! Varoitusaika oli alle 2 viikkoa, joten voisin kutsua sitä äkkilähdöksi, varsinkin kun kuukautta aiemmin en edes kuvitellut lähteväni ulkomaille vielä vuosiin. Monen sattuman kautta pääsi kotiäitikin rantalomalle siskon kanssa!

Voisinpa sanoa päässeeni matkailun makuun sekä kotimaassa että ulkomailla ja kyllä se vaan avartaa. Olen aina viihtynyt Suomessa, tykkään ilmojen vaihteluista. Sade ja pakkanenkin on hirmu romanttisia kun ei tarvi ulos mennä <3 Mutta se mitä Espanjan aurinko teki kuontalolle pureutui ihan sydämeen asti! Mä olen jo pitkään luullut, etten tykkää pitää polvet paljastavia hameita, ettei mun jalat ole kovinkaan kauniit ja että korut on yleensä vain tiellä...VÄÄRIN! Espanjan aurinko valotti ajatuksiani sen verran, että lyhyet hameet jää käyttämättä ainoastaan Suomessa ja ainoastaan siksi, että olen vilukissa. Korutkaan ei enää oikeasti ole tiellä kun ei ole pientä vauvaa, joka söisi niitä tai saisi niistä niskaansa kuvioita. Taisin puhjeta kukkaan ja tunnen itseni sievemmäksi kuin ennen (josko en ennenkään pitänyt itseäni sen kummemmin rumana)! Sillä, että Espanjalaiset ovat hyvin imartelevaa sakkia, ei tietenkään ollut vaikutusta näihin asioihin laisinkaan ;)




Olimme Torremolinoksessa ja sieltä pääsi helposti renfellä, eli paikallisella junalla viereisiin keskittymiin. Itse pääsin nauttimaan teleferico-matkasta vuoren huipulle (jossa oli mm.lintunäytös), eläintarhasta, tivolista, lukuisista shoppailukaduista ja Malagan mahtavista historiallisista monumenteista! Varmasti olisi hieno matka myös lasten kanssa, jäi vielä ainakin vesipuisto käymättä ja lähellä olisi ollut isompikin eläintarha. Ihan parasta oli ratsastusretki. Hotellilla oli mainos retkestä, jolle sitten ilmottauduttiin vaikka ei oltu koskaan ratsastettu! Ratsastimme rantaa pitkin, noo, nudistirantaa, mutta kuitenkin...Meri oli tosi kaunis! käytiin syömässä rantabaarissa ja ruoka oli mahdottoman makoisaa, boquroneja (jotain leivitettyjä pikkukaloja) ja kalmaria. Ja ratsastaen takaisin. Tuota jään varmasti kaipaamaan! siis ratsastusta. Ja asennetta, suurimmalla osalla Espanjalaisita oli yksinkertaisesti hieno asenne. Siitä tuli hyvä mieli :)





Toisaalta, palmujen alla auringossa maatessa ei voi välttyä näkemästä myös vähän kurjuutta. Kerjäläisiä näytti olevan joka lähtöön, osa varmasti todella avun tarpeessa, osalla selkeästi feikki nilkutusta polveen liimatun naulan kanssa. Tämä pistää miettimään omia arvoja, kuinka hyvin itsellä on asiat ja jos haluan auttaa, autanko paremmin antamalla sen roposen, vai yllytänkö siinä isompia kihoja sortamaan heikompia, jotta almuja tulisi enemmän...Ja jos annan yhdelle niin pitäisi antaa kaikille. Vaikeaksi menee, mutta onko antamatta jättäminen sitten pään työntämistä puskaan? Riittääkö kuukausilahjoittajana toimiminen lunastamaan moraalisesti paikan aurinkolomalle?

Parasta oli kuitenkin kotiinpaluu. Ikävän ojentamat pienet kädet kaulan ympärillä ja tuliaisten aiheuttamat riemunkiljahdukset <3 Ja tietenkin oma tyyny... Kyllä Suomikin on kaunis maa, täällä ON tosi vihreää, näin kesällä. Täällä on puita ja vaikka vuoria ei sinänsä ole, niin taivas näkyy paremmin, varsinkin kun se heijastuu vielä järvestä. Maailma on kaunis paikka ja nyt kun olen saanut siitä pitkästä aikaa vähän maistiaista, en usko enää menevän kauaa kun uskaltaudun koko perheen voimin jonnekin. Nyt ei vielä viitsi kun pienin tarttee päikkäreitä, mutta ehkä ensi vuonna, ehtii vähän varautua ja suunnitella.



Että tämmöinen kevyen puoleinen ensiparkaisu pääsi täältä :) Aurinkoista kesää kaikille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tauko blogissa ja kohdun poisto

Ensimmäisenä kerron, että minulla on isoja pyöriä lähtenyt liikkeelle. Olen tehnyt elämäntapamuutosta tähän kotiäitiarkeeni ja lisäksi perus...