perjantai 24. kesäkuuta 2016

Hyvää Juhannusta!

särkänniemeen särkänniemeen!

Keälomalla kun ollaan, niin kesälomareissukin on ajankohtainen. Ei olla kauheasti lasten kanssa vielä käyty huvipuistoissa, mutta tänä vuonna päätettiin käydä särkänniemessä. Siellä siksi, kun meilläkin on lapsia niin eri ikäisiä, että sieltä löytyy varmasti jokaiselle sellainen mielenkiintoinen juttu, eikä ajomatka ole mahdoton.

Särkkiksen sivuihin tutustuessa huomasin nettisivuilla mainostettavan ilmaisia ”laitekamuja”, eli nuoria kesätyöntekijöitä, jotka tarvittaessa menevät lapsen mukaan laitteisiin, joihin tarvitaan huoltaja. Tämähän oli tosi hyvä uudistus ajatellen, että alueelle pääsy on nykyään ilmainen ja näin ollen vanhemmalla ei ole enää niin kovia paineita ostaa itselleen ranneketta. Tämä on myös hyvä tapa tukea nuorten kesätyöllistymistä!

Noh, me nyt päädyttiin ottamaan kaikille rannekkeet, tosin ilokseni huomasin, että alle 100cm pääsevät ilmaiseksi joka paikkaan! Ei paha! Oltiin etukäteen ajateltu, että käydään koiramäessä ja hupilaitteissa ja sateen sattuessa akvaariossa ja isommat voisi jo tykätä planetaariostakin. Eilen jo tarkastettiin säätä, joka piti olla ihan hyvä, mutta sadehan se sitten sattuikin kohdalle kun tänään palattiin asiaan. Laitteet oli märkiä ja tytöt juoksi sadeviitoissa, mutta eipä tuo näyttänyt tahtia haittaavan. Ainoa harmi oli lievä vilutus, joka meinasi märkien vaatteiden ja niemessä puhaltavan tuulen kanssa yltyä välillä liiaksi.

Märkyyden vuoksi myös koiramäki jäi välistä ja tilalle tuli sisäjuttuja, eli isot tytöt pääsi isin kanssa planetaarioon ja minä menin pikkuneidin kanssa ihastelemaan kaloja. Hupilaitteet oli kyllä ihan parhaat ja itsellekin oli kiva kun laitteita oli tullut tosi paljon uusia sitten viime käynnin! Tosin viime käynnistä on saattanut pyörähtää jokunen vuosi... Esikoinen oli juuri 122cm pitkä ja pääsi siis ensimmäistä kertaa ”hurjempiin” laitteisiin ja nauttikin tästä suunnattomasti. Neiti innostui mitä hirveämmältä laite näytti ja tämä kohta 7v kiskoi vuoroin äitiä vuoroin isää kaikenmaailman hurrikaaneihin ja tyrskyihin. Niin, ja olikohan se yksi joku Moto gp tai jotain. Vuoristorata tyyppinen laite, jossa istutaan mopon selässä. Vyöt tulee selän puolelle. Ei tässä muuten mitään, mutta alkukiihdytys oli kyllä aika järkyttävä. Itseasiassa laite ei edes kiihdyttänyt vaan lähti kuin tykin suusta! Ajattelinkin ensijärkytyksen jälkeen, että noinkohan neiti selvisi hengissä, mutta siinähän se nauraa rätkätti! Tosin myönsi myöhemmin, että oli pakko sulkea silmät ;)

Neiti 5v tykästyi todenteolla iki-ihanaan Troikaan ja Neiti 2v olisi pomppinut angry birds laitteen mukana varmaan höyhensaarille asti. Itse kokeilin uutuutena laitetta nimeltä X. Tämä laite pyörittää isoa frisbeetä tikun nokassa ja vielä tikkua ympäri sillai maailmanpyörän suuntaisesti. Täytyy sanoa, että laite näytti tosi paljon hurjemmalta kuin olikaan. Särkänniemen ympäröivän järven taivaanranta kääntyi hulppeasti ylösalaisin ja takaisin. Ehdottomasti kokeilemisen arvoinen!


Espanjan tivolissa kokeilin sitä laitetta, joka tiputtaa vapaa pudotuksella tosi korkealta alas ja juuri ennen kuin se nappasi kiinni ja pysähtyi, minä kiljuin varmasti kuolevani. Eikä siinä mitään, moni varmasti kiljuu kyseisessä laitteessa, mutta minä olin ihan oikeasti varma siitä että kuolemaa ei voi enää välttää. Tälläistä reaktiota ei nyt päässyt tulemaan missään laitteessa (mikä oli ihan hyvä juttu) ja vaikka pää meni keinukarusellista pyörälle, niin totesin edelleen tykkääväni huvilaitteissa käymisestä! Tosin en enää ihmettele, kun äiti joskus yritti selittää, että ei aikuisena enää tarvi ihan samanlailla niissä laitteissa juosta :D




Se on kyllä totta, itse koettua laitetta suuremman ilon tuottaa ihan oikeasti se lasten riemu! Tuli tänään ajettua tattirallia vesisateessa ja vielä nautin siitä! Miten voi pienen lapsen silmät niin loistaa, ja se nauru! Ei ole sen voittanutta.

Kylmän ilman takia jätskit jäi nyt syömättä, mutta pitsalla kyllä käytiin. Hauskinta tuossa pitsaravintolassa oli heidän astioiden palautuspisteensä. Taustalla oli iso plakaattti, jossa on iloinen maapallon kuva ja vieressä tekstiä kuinka meillä kierrätetään ja kierrätä sinäkin niin maapallo voi hyvin jne. Tämän taulun alapuolella oli neljä reikää, joista jokaisen yläpuolella luki sekajäte! Hiukan huvittava näky. Toisaalta, kerrottiinhan taulussa myös, että sekajätteestä tuotetaan kaukolämpöä :)


Päivän jälkeen alkoi hiljainen kotimatka tyytyväisten lasten nukkuessa auton takapenkillä. Tämä kesälomareissu oli oikein onnistunut!

Näissä tunnelmissa toivotan kaikille Oikein ihanaa Juhannusta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tauko blogissa ja kohdun poisto

Ensimmäisenä kerron, että minulla on isoja pyöriä lähtenyt liikkeelle. Olen tehnyt elämäntapamuutosta tähän kotiäitiarkeeni ja lisäksi perus...